تحولات در گردشگری پاریس 2025 / از مسیرهای ریلی جدید شنگن تا قیمت جدید بلیط مترو

0

چه بار اول باشد که به پاریس می‌روید و چه دفعات بعدی، باید بدانید تغییرات زیادی در نحوه تجربه گردشگران و ساکنان از این شهر رخ داده است: تغییر در سیستم مترو، جاذبه‌های تازه و دگرگونی تاریخی رود سن.

اگر قصد سفر به پاریس در سال ۲۰۲۵ را دارید، تنها نیستید. انتظار می‌رود سال ۲۰۲۵ برای گردشگری پاریس سالی درخشان باشد چون تأثیری که از بازی‌های المپیک باقی مانده است، زیاد بوده است. در حالی که قیمت‌های سرسام‌آور بلیت هواپیما و هتل در سال ۲۰۲۴ برخی گردشگران را منصرف کرد، کارشناسان سفر در فرانسه پیش‌بینی می‌کنند امسال با تخلیه سکوهای ورزشی و رفتن جمعیت هواداران ورزش، بازدیدکنندگان بیشتری به این شهر بیایند.

سال گذشته، فرانسه با ثبت رکورد ۱۰۰ میلیون ورود بین‌المللی، بیشترین میزان گردشگر را تجربه کرد که عمدتاً از آمریکا و شمال اروپا آمده بودند. همچنین، پیش‌بینی می‌شود تعداد پروازهای ورودی به پاریس در سه‌ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۱۶٪ افزایش یابد؛ فقط در ژانویه، شاهد رشد ۲۰٪ بودیم. در ادامه با ما باشید تا مهمترین تغییرات پاریس برای سال 2025 را که برای گردشگران می تواند مهم باشد با هم مرور کنیم.

 سراسری شدن بلیط مترو و تغییر قیمت ها

از اول ژانویه، تغییرات گسترده‌ای در سیستم بلیت متروی پاریس اجرا شده که کرایه‌ها را ساده‌تر و ضایعات کاغذی را کمتر کرده است. پیش از این، گردشگران مجبور بودند سیستم مناطق مختلف را یاد بگیرند و برای سفر به حومه‌ها بلیت جداگانه بخرند. اکنون با پرداخت کرایه ثابت ۲.۵۰ یورو (۲.۵۸ دلار)، می‌توانید تا دو ساعت در کل شبکه مترو سفر کنید.

کرایه اتوبوس‌ها و ترامواها ۲ یورو (۲.۰۷ دلار) تعیین شده و سفر به فرودگاه‌های اورلی و شارل دوگل نیز با کرایه‌ی ثابت ۱۳ یورو (۱۳.۴۰ دلار) انجام می‌شود. همچنین، استفاده از بلیت‌های کاغذی در حال حذف شدن است و احتمالاً تا پایان سال به‌طور کامل کنار گذاشته می‌شود.

چگونه بلیت مترو تهیه کنیم:
بلیت‌ها از طریق اپلیکیشن موبایل RATP یا کارت سفر Navigo Easy قابل خرید هستند. این کارت را می‌توانید با قیمت ۲ یورو از برخی ایستگاه‌ها و فروشگاه‌های منتخب تهیه کنید. اگر چند روزی در پاریس می‌مانید، بلیت هفتگی Navigo معمولاً انتخاب بهتری است.


مسیرهای ریلی جدید به شهرهای اروپا

اگر می‌خواهید سفر به پاریس را با دیدار از دیگر شهرهای اروپایی ترکیب کنید، سال ۲۰۲۵ گزینه‌های ریلی بیشتری در اختیارتان قرار می‌دهد.
شرکت ریلی اسپانیایی Renfe یک خط سریع‌السیر جدید بین تولوز و بارسلونا راه‌اندازی می‌کند که از شهرهایی چون کارکاسون، پرپینیان، فیگرس (زادگاه سالوادور دالی) و خیرونا عبور خواهد کرد.
همچنین، شرکت ایتالیایی Trenitalia مسیر سریع‌السیر پاریس–میلان را که به دلیل رانش زمین در ۲۰۲۳ متوقف شده بود، از اول آوریل دوباره فعال می‌کند و به زودی مسیر جدید پاریس–مارسی را نیز راه می‌اندازد.


موزه هنری جدید در کرانه راست رود سن

بنیاد کارتیه (Fondation Cartier) امسال مکان جدیدی در میدان «پله رویال» (نزدیک موزه لوور) افتتاح می‌کند. ساختمان جدید ۸۴۵۷ مترمربع مساحت خواهد داشت و شامل یک سالن آمفی‌تئاتر ۱۲۰ نفره، کتابفروشی و رستوران می‌شود. این فضا چندین برابر مکان فعلی بنیاد است و می‌تواند ۶۰۰ تا ۸۰۰ اثر هنری را به نمایش بگذارد.

بسته شدن موقت مرکز پمپیدو

مرکز پمپیدو، که بزرگ‌ترین مجموعه هنر مدرن اروپا را در خود دارد، از ماه مارس به تدریج بسته می‌شود و در سپتامبر کاملاً تعطیل خواهد شد. این مرکز برای پنج سال بازسازی خواهد شد و در سال ۲۰۳۰ با امکانات بهتر  بازگشایی می‌شود. در این مدت، آثار هنری آن در موزه‌های دیگر پاریس مثل لوور و گراند پله به نمایش گذاشته خواهند شد.

بازگشت کامل نوتردام

پس از بازگشایی باشکوه در دسامبر ۲۰۲۴، امسال نخستین سال کامل فعالیت کلیسای نوتردام پس از بازسازی است. بازدید همچنان رایگان است، اما سیستم جدید رزرو معرفی شده؛ می‌توانید چند روز زودتر نوبت رزرو کنید. بدون رزرو هم می‌شود بازدید کرد، اما باید در صف بایستید.
نکته: عصرها کلیسا خلوت‌تر است و نورپردازی جدید شیشه‌های رنگین را به زیبایی نمایش می‌دهد.

بازگشایی کامل گراند پله

پس از استفاده‌ی موقت برای رقابت‌های المپیک و نمایشگاه مد، گراند پله در ژوئن به طور کامل برای عموم بازگشایی می‌شود. این بنای تاریخی که برای نمایشگاه جهانی سال ۱۹۰۰ ساخته شده، طی بازسازی چهار ساله سقف شیشه‌ای، بالکن‌ها و نمای خود را بازیابی کرده است.
همچنین موزه علوم «کاخ اکتشافات» (Palais de la Découverte) و «قصر کودکان» جدید برای بچه‌های ۲ تا ۱۰ ساله در آن راه‌اندازی می‌شود.


افتتاح سواحل شنایی در کنار رود سن

تابستان امسال مردم می‌توانند برای نخستین بار در رودخانه‌ی سن شنا کنند؛ پس از پروژه‌ی پاکسازی ۱.۴ میلیارد یورویی که در جریان المپیک آزمایش شده بود. سه منطقه جدید شنایی به نام‌های «براس ماری» (نزدیک نوتردام)، «براس گرونل» و «برسی» افتتاح می‌شوند.

این مناطق شنایی در کنار جشنواره سالانه‌ی «پاریس پلاژ» که سواحل موقت تابستانی در امتداد رود سن ایجاد می‌کند، به مردم فرصت‌های تازه‌ای برای تفریح خواهند داد.

بازگشت مشعل المپیک به صورت دائمی

مشعل بدون شعله‌ی المپیک که در باغ تویلری نصب شده بود، هر تابستان از ژوئن تا سپتامبر تا سال ۲۰۲۸ بازخواهد گشت. این اثر یک حلقه آتش مصنوعی است که به بالن هوای داغ متصل است و در غروب بالا می‌رود.
دانستنی جالب: اولین پرواز بالن هیدروژنی در سال ۱۷۸۳ در همین باغ تویلری انجام شد.


خدمات گردشگری جدید

با تغییر عادت‌های گردشگری و کاهش استفاده از مراکز فیزیکی اطلاعات، پاریس آخرین مرکز اطلاعات توریستی خود را امسال تعطیل کرد. در عوض، یک مرکز تماس تلفنی راه‌اندازی شده که شامل خدمات پیام‌رسانی فوری از طریق واتس‌اپ و اپلیکیشن My.ParisJeTaime برای رزرو خدمات و راهنمایی شهری است.
همچنین برخی دکه‌های روزنامه‌فروشی و دفاتر پستی با علامت «Official Tourist Info Point» به عنوان مراکز اطلاع‌رسانی عمل می‌کنند.

بازدیدکنندگان می‌توانند هر روز از ساعت ۹ صبح تا ۶ عصر با شماره تلفن ۰۱ ۴۹ ۵۲ ۴۲ ۸۱ تماس بگیرند، پیام آنلاین بفرستند یا ایمیل concierge@parisjetaime.com ارسال کنند.  فعلاً دکه‌های خبری در «تروکادرو» و کنار موزه «اورسی» به این شبکه پیوسته‌اند و قرار است تا پایان سال حدود ۳۰ مرکز دیگر اضافه شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

Call Now Button